Ibland gör jag nötost av cashewnötter som blir jättegod men tar lite tid att bli riktigt klar. Den här gången gjorde jag lite annorlunda och hoppas att den blir fin till slutet av januari 2022.

Jag tog 3 dl cashewnötter som jag la i blöt i 2 timmar och sköljer av och därefter kör ordentligt i matberedare till smulor med 1 tsk havssalt och därefter upp till 75 cl vatten tills den är fast och krämig, tillsätt ½ tsk honung och 1 probiotikakapsel.

Sedan lägger jag allt i en liten glasburk och täcker över med plastfolie som ska fermentera i 1-2 dygn i rumstemperatur, jag ställer den i skafferiskåp.

Sedan rör jag om ordentligt och den här gången hade jag smaksättning av färska eco svartpeppar, gurkmeja, ingefära och vitlök som jag krossat i apparat, pressade ihop allt ordentligt i ett bakplåtspapper och förslöt med antika klädnypor (man kan t.ex. knyta ihop med snören) därefter ska den lagras i kylskåp i ca 1 månad.