Groddkakor i mörk choklad

Jag gjorde groddkakor till fika i mörk choklad enkelt om man har färdiga groddar, i det här fallet använde jag många smakrika groddar som rädisa, vitlök, senapsfrö, rödklöver, svartkål, broccoli och någon till.

Jag la upp 6 st folieformar som jag strödde lite kokos i botten men det behöver man inte göra.

Sedan mätte jag upp 2 dl kakao och 1 krm vaniljpulver.

Därefter smälter jag 1 dl kakaoolja på lägsta värme.

När det är smält lägger jag i nästan 1 dl lokalodlad honung och smältet ihop helt.

efter det är smält tar jag av kastrullen och vispar ner choklad och vanilj med lattesked så det blandas helt och häller i ungefär lika mycket i varje folieform.

Lägger i ett knippe groddar i varje form och lite gojibär och trycker försiktigt ner lite.

Ställer in i frysboxen och sedan tar man bara fram de man ska ha en kvart innan man ska äta den.

Nu har jag börjat göra lite större sats med choklad och kakaoolja och blandar i 1 dl av varje av gojibär, groddar, blåbär och vetegroddar och böra t.ex. en stor chokladkaka som jag lägger i frysen, väldigt god att ta fram någon bit till fika.